Tőzsde világszerte

Tőzsde oldalunkon összeszedtük Európa és a világ fontosabb tőzsdéit és tőzsdeindexeit. Érdemes áttekinteni a világ tőzsdei kereskedéseinek oldalait, részvény kínálatukat, árfolyamokat. Értékpapírok, brókerek, tőzsdeügynökök világába szeretnénk kalauzolni mindenkit, aki érdeklődnek a tőzsdézés iránt.

Tőzsde fajták

Két nagy csoportra lehet felosztani a tőzsdei kereskedéseket. Az egyik az európai-kontinentális, a másik az angol-amerikai típusú. Ezeken belül pedig az árutőzsde, értéktőzsde, devizatőzsde és értékpapírtőzsde szerepel.

Tőzsdei árfolyamok nemzetközi tőzsdeindexek

Nyitónak nevezik: a nap folyamán elsőként megkötött ügylet árfolyamát.
Zárónak nevezik: a nap végén utolsóként megkötött ügylet árfolyamát.
Átlagnak nevezik: a nap folyamán történő üzletkötések árfolyamainak átlagát.

 

Tovább az oldalra »

Tőzsdeindex

A tőzsdeindexek a különböző tőzsdéken forgó részvények árváltozásait jelzi egy úgynevezett bázisidőponthoz viszonyítva. Továbbá követi a gazdaságban lejátszódó folyamatokat, és a befektetők várakozásait. Minden mindennel kölcsönhatásban van, és ez alapján változik az index folyamatosan.

Világtőzsdék

argentin tőzsde Argentin – kattintson a képreausztrál tőzsde Ausztrál – kattintson a képreeuronext EURONEXT – kattintson a képrebudapesti értéktőzsde BÉT – kattintson a képre
bolgár tőzsde Bolgár – kattintson a képrecseh tőzsde Cseh – kattintson a képredán tőzsde Dán – kattintson a képredél-afrikai tőzsde Dél-Afrikai – kattintson a képre

Hong-Kong – kattintson a képre

London – kattintson a képre

New York – kattintson a képre

Nasdaq – kattintson a képre

Érdekességek

A világ tőzsdepiacának egyik legrégebbi részvevője a Chicagoi tőzsde, egész pontosan 1848-ban alapították. Az első tőzsdét azonban az 1500-as években nyitották meg Antwerpenben. A keleti és nyugati kereskedők találkozóhelye volt, és ez alapozta meg a mai tőzsdei világot.

Call Now Button